Video-vrpca našeg sjećanja

Napisao :   Zac Poonen Kategorije :   Temeljna istina Tragač
Article Body: 

Sa video-kamerom je moguće zabilježiti okruženje i zvukove koje vidimo i čujemo oko nas. Kad se video-vrpca poslije reproducira na ekranu, prikazuje tačno ono šta se desilo.

Biblija kaže da dolazi dan kad moramo predati svoje sjećanje Bogu.

Kad dovedemo u obzir milijarde onih koji su živjeli na Zemlji tokom mnogih stoljeća ljudske historije, začudimo se kako Bog prati šta je svaki čovjek uradio, rekao i mislio za svog života. Sve to je Bog smjestio u našim sjećanjima.

Sjećanje je nešto poput video-vrpce koja vjerno bilježi sve što uradimo, kažemo i pomislimo. Također bilježi naše stavove i motive. Kada osoba umre, njena sjećanja i duša idu ka mjestu mrtvih duhova. Kada dođe sudnji dan, njena duša će ponovno biti ujedinjena sa prahom što je nekad bilo njegovo tijelo na zemlji i biti će oblikovano u tijelo koje će stati pred Boga i predati sva sjećanja svog života na Zemlji. Taj dan, kad na svakoga bude došao red da im se sudi, Bog će samo trebati pustiti video-vrpcu sjećanja te osobe na ekran da je vidi cijeli svijet. Nitko neće dovesti tačnost te slike u pitanje jer njegovo sjećanje reproducira bilješke njegovog života.

Pristojnost i vjera izvana skinut će se poput odjeće, te će se pokazati istinska srž osobe. Taj dan, vjera neće spasiti nikoga, jer će se jasno vidjeti da su svi sagriješili - nebitno s kojom vjerom su se rodili ili koju su praktikovali. Dobra djela i novac dan siromašnima ili vjernim institucijama takođe neće nikoga spasiti - jer nijedno od ovih religioznih djela ne može izbrisati popis naših grijeha.

Postoji SAMO JEDAN NAČIN kojim se potpuno iz Božjeg vida može izbrisati svako zlo što smo ga učinili, izrekli i pomislili, tako da ih video-vrpca neće reproducirati na sudnji dan. Naša dobra djela ne mogu izbrisati naša zla djela. Ne. Nikad.

Pravedna i poštena kazna se mora odrediti radi grijeha što smo ih učinili. Biblija kaže da postoji samo jedna kazna za grijeh u Božjem zakonu - a to je VJEČNA SMRT.

Ovo svako od nas zaslužuje zbog naših grijeha.

Isus Krist je bio poslan da nas spasi od ove kazne, vječne smrti. Božji Sin, koji je sišao s neba na Zemlju u čovječjem obliku, umro je na krstu izvan Jeruzalema, prije oko 2000 godina. Tamo je podnio Božanstvenu kaznu za grijehe čovječanstva - za grijehe SVIH ljudi, svih religija. Tri dana nakon što je bio pokopan, izašao je živ iz mrtvih, dokazavši da je On uistinu Božja slika u ljudskom obliku i da On može poraziti smrt - čovjekovog najvećeg neprijatelja.

Četrdeset dana kasnije, dok su Ga mnogi gledali, uzdigao se prema Raju, obećavši da će se vratiti na Zemlju u određeno vrijeme da osudi svakog čovjeka. Od tad je prošlo već dvadeset stoljeća i približava se Njegov povratak na Zemlju. Uskoro ćemo Ga vidjeti u nebesima kako se vraća iz raja.

Isus -Hrist je JEDINI u historiji koji je umro za grijehe čovječanstva. Takođe je i JEDINI koji je ustao iz mrtvih. U ovim slučajevima je jedinstven.

Danas, naši grijesi mogu biti oprošteni i izbrisani s naše video-vrpce, ako se iskreno pokajemo i okrenemo protiv naših grijeha dok molimo Boga da nam oprosti u ime Isusa Krista, vjerujući da je On umro za naše grijehe i ustao iz mrtvih.

Možete sada zamoliti Gospoda Isusa Krista da uđe u vaš život i izbriše vrpcu vašeg prošlog, grešnog života - koliko god da ih je bilo i koliko god da su teški. Onda možete započeti život sa čistom vrpcom i biti dijete Božje.

Ovo je JEDINI NAČIN spasenja koji je Bog namijenio za ljudsku rasu. Iskoristite ga odmah. Sjetite se jedine druge alternative koju imate, da se, na sudnji dan, suočite s bilješkama vaših grijeha, koju reproducira video-vrpca vaših sjećanja. Poznavajući ovu istinu i shvativši ozbiljnost vječne presude u jezeru vatre za sve grešnike, naša je dužnost ljubazno upozoriti svakoga.

Donesite pravu odluku danas, bez odgađanja i neka vas Bog time blagoslovi vječnim životom.

Ovu Božju poruku vam nudimo iskrenom ljubavlju.

Autorska prava - Zac Poonen. Nikakva promjena ne smije biti izvršena u sadržaju članka bez pismenog odobrenja autora.